Aktuella volontärer

Jag heter Anna Nord, är 22 år och uppvuxen i Helsingborg. Efter gymnasiet gick jag Strandhems bibel- och lärjungaskola och därefter ELUs ungdomsledarutbildning på Glimåkra folkhögskola. Under det året hade jag praktik i Svenska kyrkan i Markaryd, och där blev jag sedan anställd som ungdomsledare och arbetade där i tre år. Tiden i Markaryd har varit till stor välsignelse och jag är tacksam över att ha fått möjligheten att stanna på samma plats för en längre tid. Men jag kände i början av det här läsåret att det kanske skulle bli mitt sista och att jag var kallad att söka mig vidare till något annat. Jag visste inte riktigt vad, men höll mig öppen för Guds ledning och tajming.

När Håkan Ekström en söndag i september 2018 frågade mig om jag ville åka ut som volontär till Peru och stötta dem som missionärsfamilj upplevde jag en väldig glädje. Jag har alltid tyckt att det skulle vara spännande att få bo i ett annat land och volontärarbeta, men inte tänkt aktivt på det eller sökt information. Så när detta erbjudande bara landade i mitt knä, och att Ekströms uttryckte att de verkligen ville ha just mig, så kände jag att det måste vara från Gud. Ungefär ett år tidigare hade jag fått pröva ett tilltal från en kristen syster om att åka till Sydamerika för att studera, men då hade jag inte tagit det på så stort allvar. Nu får det tilltalet bekräfta att det här är något som Gud kallar till och att det funnits med i Hans tanke ett tag.

Ekströms åkte redan i januari 2019, men jag ansluter till sommaren 2019 när min tjänst i Markaryd är slut. Min huvudsakliga uppgift i Peru kommer vara att handleda yngsta barnet i familjen i hennes skolgång. Utöver det finns det möjlighet att vara delaktig i arbete med ett ungdomscafé och musiken i församlingen. Jag ser mycket fram emot att få tjäna på olika sätt, ta del av en ny kultur, få utvecklas i mina gåvor och se hur Gud kan verka i människor. Samtidigt som det ska bli otroligt spännande är det mycket som blir en utmaning för mig. Att lära mig ett nytt språk, vara ifrån familj och vänner i Sverige samt att klara av det något varmare klimatet. Jag förbereder mig genom att redan nu läsa spanska, spendera mycket tid med de jag älskar och njuta av den kalla vintern. Men det bästa sättet att vara förberedd för mig är att umgås mycket med Gud och våga lägga allt i Hans händer och lita på att när Han kallar så förser Han också med det som behövs. Vi har en stor Gud och det är ett privilegium att få bli kallad och använd av Honom.

One Comment

  1. Pingback: Framme i Arequipa

Comments are closed.