Volontär i Peru läsåret 2021-2022

Bär du på en längtan att åka ut som volontär till hösten?

Från och med HT21 har ELU utökat sin ledarutbildning via Glimåkra folkhögskola med en ny inriktning som vi kallar inriktning utland. Läs mer här och här. För kursdeltagare på inriktning utland förläggs största delen av kursen utomlands och studierna sker på distans utifrån en individuell studieplan och regelbunden handledning. ELM söker nu dig som är intresserad att under läsåret 21-22 gå denna nya inriktning av ledarutbildningen och vara placerad i Chiclayo i norra Peru för att arbeta i den evangelisk-lutherska kyrkan där. Målsättningen är att ha 3-4 skandinaviska volontärer i Chiclayo så du kommer att arbeta i team med andra volontärer.

Vilka arbetsuppgifter skulle jag ha? 

Dina konkreta arbetsuppgifter matchas utifrån dina önskemål och de behov och möjligheter som finns på plats. Den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo har en levande barn- och ungdomsverksamhet där du som volontär kan få hjälpa till. Kyrkans unga bedriver även studentmission och har en studentgrupp som träffas i Chiclayo centrum varje vecka. Detta är också en god plattform för att ha kurser i engelska och musik och på så sätt skapa relationer till unga människor som ännu inte fått upptäcka Jesus. Du kommer även att få besöka studentstaden Piura, tre timmar norr om Chiclayo, där det finns en församlingsplantering med många studenter. Volontärtiden inleds med en månads språk- och kulturstudier i Arequipa i södra Peru. Som volontär får du möjlighet att lära känna kyrkans unga och inspireras av deras gudsrelation och engagemang för Guds rike. Du får också chansen att lära känna våra missionärer Lisa och Hjalmar Unosson och barnen Erik och Anneli och du får möjligheten att finnas till stöd och hjälp för dem tex med svenskundervisning och läxhjälp.

Visst låter detta spännande?

Det är berikande att få möta en annan kultur och på ett konkret sätt få göra en insats på missionsfältet – det kommer du inte att ångra. Många har vittnat om att mötet med andra kristna syskon ute i världen gör att man växer i sin egen relation till Gud och att man blir mer ödmjuk i livet av att bo och leva i ett land som inte har samma ekonomiska välstånd som vi. Du kommer att växa och utvecklas både som person och i ditt lärjungaskap, och du kommer att bära med dig insikter och relationer för resten av livet.

Hur gör jag för att ansöka?

Du fyller i en ansökan till ELUs ledarutbildning inriktning utlandInriktning utland riktar till sig till dig som är ung och nyfiken på andra kulturer och som vill resa ut i världen för att lära dig mer om mission, mångkultur och olika typer av religionsutövning samt som har en önskan att hjälpa till i missionsarbetet och få lära känna kristna i andra länder. Syftet är att du som kursdeltagarna ska få fördjupad kunskap om missionsarbete i andra länder samt få möjlighet att utveckla ledarrollen i ett internationellt perspektiv.

ELUs ledarutbildning följer läsårstiderna, dvs från mitten av augusti till början av juni, och därför ingår även lov. Utbildningen är studiemedelsberättigad (alla har rätt till två års studier på folkhögskolenivå, efter man fyllt 20 år) med studiebidrag och möjlighet till studielån. Move bekostar internationell resa, lokala resor i tjänsten, visum, boende, försäkring och språkstudier.

För mer information kontakta Rakel Smetana.

Ansök senast den 18 april via formuläret nedan.