Volontär

Under årens gång har ELM haft volontärer ute kortare eller längre perioder i våra samarbetsländer Etiopien, Eritrea, Kenya och Peru. Främst har de tidigare volontärerna varit placerade på barnhem i Etiopien och Kenya men några har även varit involverade i barn- och ungdomsarbete t.ex. i Peru.

Visst låter detta spännande? Det finns fortfarande chans för dig att ansöka om att bli movevolontär under 2017. Det är berikande att under några månader få möta en annan kultur och på ett konkret sätt få göra en insats – det kommer du inte att ångra. Många har vittnat om att mötet med andra kristna syskon ute i världen gör att man växer i sin egen relation till Gud och att man blir mer ödmjuk i livet av att bo och leva i ett land som inte har samma ekonomiska välstånd som vi. Du kommer att växa och utvecklas både personligt och i ditt lärjungaskap, och du kommer att bära med dig insikter och relationer för resten av livet.

För dig som vill resa ut som movevolontär:

  • DU får önska när du vill resa samt hur länge du vill vara ute och vi önskar tillmötesgå dig så gott vi kan. Minimum är tre månader men vi ser gärna att du stannar längre.
  • DU får önska var i våra samarbetsländer du vill bli placerad. Aktuella länder just nu är Kenya, Etiopien och Peru. Om vi av någon anledning inte kan tillmötesgå din önskan om plats så kan vi komma att erbjuda ett liknande alternativ.
  • DU får själv vara med och påverka vad du ska göra. Uppgifterna som volontär varierar beroende på de lokala behoven samt dina egna önskemål.
  • DU betalar en egeninsats på 15 000 kr till ELM som sedan står för: mat och logi under introduktionskursen, resa till och från landet (inklusive anknytning till hemort), visum, resor i tjänsten i landet, logi, sjukvård, samt en månatlig summa på 2500 SEK för mat och fickpengar. Vaccinationskostnader betalar du själv och även resan till introduktionskursen.
  • DU ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret, samt se till att någon fyller i rekommendationsbrevet. Kort efter detta kommer du att bli kontaktad av ELM för vidare samtal. Det är sedan ELMs Nämnd för Utlandsmission (NUM) som formellt tar beslutet om du blir antagen som volontär eller inte.

Låter det intressant? Tveka då inte att ansöka om att blir Move-volontär! Har du frågor är du välkommen att ställa dem på kontakt-sidan.