Volontärer till Peru

Längtar du efter att få dela med dig av din tro till andra? Vill du se andra människor få upptäcka Jesus och fördjupa sin relation till honom? Är du nyfiken på mission och på att lära känna kristna ungdomar från andra länder? Är du sugen på att prova på att bo och leva i ett annat land och lära dig spanska? Då bör du ställa dig själv och dina gåvor tillfogande och göra dig resklar…

Den evangelisk-lutherska kyrkan i norra Peru har önskat att vi sänder ut fler volontärer för att hjälpa dem i missionsarbetet. Move söker därför volontärer för att under ett läsår arbeta i norra Peru. Arbetsuppgifter matchas utifrån dina gåvor och intressen och de behov som finns. Fokusområden är evangelisation, församlingsarbete, studentarbete, engelskundervisning, musikundervisning, caféverksamhet och barn- och ungdomsarbete.

Du kommer att påbörja ditt volontäruppdrag med en fyra veckors intensivkurs i spanska i södra Peru innan du reser upp till norra Peru där du ska bo och arbete. Om din nya hemstad kommer att heta Chiclayo eller Piura avgörs när du är antagen som volontär eftersom detta styrs av de aktuella behov som finns och de gåvor och intressen du har. Har du specifika önskemål kan du ange detta i ansökan.

Som volontär kommer du att få vara en aktiv del i det församlingsarbete och evangeliserande arbete som kyrkan bedriver. Du kommer att samarbeta med våra skandinaviska missionärer och med kyrkans pastorer och ledare och även få hjälpa till i kyrkans barn och ungdomsarbete. Du som kan något musikinstrument får gärna undervisa i musik. En viktig del av volontäruppdraget handlar om att skapa kontakter till studenter. Detta kan ske genom studentgrupper, besök på universiteten, caféverksamhet och engelskundervisning. Många studenter i Peru längtar efter att lära sig engelska men de som studerar engelska på universitet ges oftast inte möjligheten att praktisera sin engelska. Därför arrangerar kyrkan konversationskurser i engelska där man träffas för lite undervisning men främst för att prata engelska och umgås. Dessa, och även andra uppgifter ligger och väntar på dig i Peru.

Som volontär betalar du en egeninsats på 15 000 kr till ELM som sedan står för: Resa till och från landet (inklusive anknytning till hemort), visum, resor i tjänsten i landet, logi, sjukvård, samt en månatlig summa på 2500 SEK för mat och fickpengar. Vaccinationskostnader betalar du själv.

Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret nedan, samt se till att någon andlig ledare fyller i rekommendationsbrevet. Kort efter detta kommer du att bli kontaktad av ELM för vidare samtal. Det är sedan ELMs Nämnd för Utlandsmission (NUM) som formellt tar beslutet om du blir antagen som volontär eller inte.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Rakel Smetana på tel. 070-532 14 46 eller rakel.smetana@elmbv.se

Ansök här!