MOVERESA 2023: PÅSKLÄGER I FRÄMRE ASIEN

Häng med på ett annorlunda påskläger och få minnen för livet! Välkommen med på en unik Moveresa till fantastiska platser, spännande miljöer och djupt in i påskens budskap.

Under veckan kommer vi att varva undervisning, bön och lovsång med spännande dagsutflykter, besök av kända turistmål, bönevandringar och kulturella möten. Vi ska få besöka centrala platser i kristendomens historia och vandra på gator där de första kristna vandrade åren efter Jesu uppståndelse. Resan kommer att ge oss inblick i den andliga situationen i landet i dagsläget, 2000 år senare, och ge oss en förståelse för de kristnas situation idag. Vi kommer att få möta några av de få lokala kristna som finns i landet och få fira påskens seger tillsammans med dem.

Temat för lägret är: ”To save the world!” Påsken handlar om Jesus – och om dig – och om hela världen!

Talare: Johannes Heule från Malmö kommer att vara huvudtalare på lägret. Skandinaver som är bofasta i Främre Asien kommer också att undervisa.

Jag är en snart färdigutbildad teolog, som arbetar som missionssekreterare för ELM. Tillsammans med Ronja, min fru, bor jag i Malmö, mitt i smeten. De senaste åren har jag nördat en del klättring, men jag tycker också om att laga mat, lyssna på jazzig musik, se på freestyle-skidåkning eller se på djur i naturen. Det ska bli väldigt kul att få vara med och undervisa på lägret. Det finns inget berättelse mer sann och värd att berätta än den om Jesus. Denna skatt, som är värd allt, måste vi dela med oss av till andra. Vad kul det ska bli att få komma samman och påminnas om världhistoriens klimax och mittpunkt (påsken). Och vad viktigt att göra det på en plats där så få är känner Jesus.

Ledarteamet: Reseledare är Algot Westmark och Sara Bjuremo, båda boende i Lund. Rakel Smetana från Umeå är huvudledare för resan och lägret.

Sara heter jag och är 21 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Värmland men har de senaste fem åren varit bosatt i Skåne. Jag älskar att lära känna nya människor och umgås gärna med vänner på fritiden. Just nu bor jag i Lund och pluggar till ämneslärare i Malmö. Innan jag började mina studier har jag varit ungdomsledare i Svenska kyrkan Markaryd och gått Strandhems bibel-och lärljungaskola. 2019 var jag med på en väldigt spännande och härlig move resa till Främre Asien. På resan fick jag lära mig mer om den kristna tron och uppleva hur det är att vara kristen i en muslimsk kultur. Resan gav mig otroligt mycket och det ska bli väldigt kul att få komma tillbaka!

Jag är en stolt skåning på 21 som växt upp i den lilla byn Vittsjö i norra Skåne men bor just nu i Lund. I Lund så pluggar jag teologi på universitet vilket innebär att mitt liv består av mycket pluggande. Om jag inte pluggar så umgås jag gärna med familj och vänner, tränar eller bara tar de lugnt på soffan. Sedan jag tog studenten har jag gått bibelskola och varit ungdomsledare i Markaryds församling. Jag var med på denna resa till FA påsken 2022 vilket var en underbar resa. Ska bli så kul att få åka ner igen och för göra det med dig. Jag hoppas att vi alla under denna resa får en nöd för människor som inte känner Jesus och att vi alla får en större missionsiver.

Datum: Resan planeras genomföras den 1-10 april 2023. Datumen spikas i samband med biljettbokningen eftersom vi vill göra vad vi kan för att hålla ner biljettpriset.

Ålder: Resan riktar sig till dig som är mellan 18 och 35 år. Är du född 2005 och ännu inte fyllt 18 år vid resans tidpunkt så ska dina föräldrar skriva under ett samtyckesdokument innan avresa.

Deltagarpris: 10900 kr.
I priset ingår internationell flygresa, mat, logi, transport i landet och reseförsäkring. Utöver deltagarpriset tillkommer kostnader för resan till och från avreseorten i hemlandet, eventuella vaccinationer, samt fickpengar. Längre fram bestäms om resan kommer att gå från Stockholm eller Köpenhamn. Om du gärna vill följa med på resan med inte har råd så uppmuntrar vi dig att prata med din förening/församling om de har möjlighet att stötta dig ekonomiskt.

Anmälan: Anmäl dig här nedan senast den 5 januari 2023. Det är begränsat antal platser så anmäl dig så fort som möjligt! Anmälan är bindande.

Betalningsvillkor: Så snart du anmält dig får du en bekräftelse att vi mottagit din ansökan. Några veckor senare får du besked om du är antagen till resan samt mer information om betalning av deltagaravgiften. Anmälningsavgiften på 500 kr ska betalas in direkt när du blivit antagen och resterande summa av deltagaravgiften betalas in en månad innan resan. Anmälningsavgiften återbetalas om resan skulle bli inställd av researrangören, men inte om du som deltagare av någon anledning avbokar resan.

Vid frågor: Kontakta Rakel Smetana, rakel.smetana@elmbv.se, 070 – 532 14 46