Tidigare volontärer

Här nedan kan ni se vilka som tidigare varit movevolontärer. Önskar du kontakta någon av dem för att veta mer om deras volontärtid så kan ni skicka ett mail till rakel.smetana@elmbv.se så förmedlar vi de kontakter du behöver.

Läs om Mathias från Danmark som har varit volontär i Piura, Peru! (Ur Kompassen juni 2018)

JULIA NILSSON, KENYA, sept 2016 – feb 2017

Julia Nilsson

Jag heter Julia Nilsson och kommer från Hässleholm.

Under vistelsen i Kenya arbetade hon framför allt Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, ett barnhem som vill hjälpa barn från svåra förhållanden bort från ett liv på gatan med droger och kriminalitet.

 

 

 

ESTER BIRGERSSON, KENYA, sept 2016 – feb 2017

Jag heter Ester Birgersson. Jag föddes i Peru när mina föräldrar var missionärer där men flyttade till Göteborg innan jag hann fylla tre. Innan jag började på Strandhem bodde jag i Gagnef (i Dalarna) tillsammans med min familj som numera bor i Åhus.

Tillsammans med Julia arbetade hon på BCM i Nakuru.

 

 

peru 1 (140x200)

 

IDA GUSTAFSSON (född 1991) – PERU okt 2015-juni 2016

Ida kommer från Bjurholm, en liten by i Västerbottens inland. Under våren 2015 tog hon examen som grundskolelärare i Umeå.  Hon bestämde sig för att åka till Chiclayo i norra Peru för att arbeta som volontär där på missionärsbarnens skola vilket hon gjorde i 8 månader. Ida fick också hjälpa till i ungdomsarbetet i församlingarna i Las Brisas och San Antonio samt deltog i kyrkans kvinnogruppsarbete.

 

MIRIAM GÖRANSSON (född 1996) – ETIOPIEN sept 2015-feb 2016

Miriam kommer från Örkelljunga i Skåne. Efter studenten bestämde hon sig för att resa ut som volontär i Etiopien, där hon tillbringat några år av sin barndom som missionärsbarn. Miriam tillbringade drygt fem månader i Asella i södra Etiopien. Där fick hon hjälpa till på barnhemsverksamheten Asella Children and Youth Ministry (ACYM) samt på kyrkans förskola och skola i området. I tillägg fick hon hjälpa till i kyrkans barn och ungdomsarbete.

 

 

Snapshot_20150311SUSANNE GÖRANSSON (född 1994) – ETIOPIEN sept 2015-feb 2016

Susanne kommer från Örkelljunga i Skåne. Efter ett år på Strandhems bibel och lärjungaskola bestämde hon sig för att resa ut som volontär i Etiopien, där hon tillbringat tre år av sin barndom som missionärsbarn. Susanne tillbringade drygt fem månader i Asella i södra Etiopien. Där fick hon hjälpa till på barnhemsverksamheten Asella Children and Youth Ministry (ACYM) samt på kyrkans förskola och skola i området. I tillägg fick hon hjälpa till i kyrkans barn och ungdomsarbete.

 

Move - Bild AB-95ARVID BIRGERSSON (född 1995) – PERU  jan-maj 2015

Arvid kommer från Gagnef i Dalarna men föddes i Peru eftersom hans föräldrar då var missionärer där. När Arvid var fyra år så flyttade familjen tillbaka till Sverige igen. Ett halvår efter han tog studenten från naturvetenskapliga programmet reste han tillbaka till Peru för att vara volontär där i fem månader. Hans huvuduppgift var att hjälpa missionärsbarnen i skolgång och aktiviteter. I tillägg till detta hjälpte han till i en ungdomsgrupp i församlingen Las Brisas, Chiclayo och gav instrumentundervisning till några ungdomar där.

 

Amanda Mattsson - bild

AMANDA MATTSSON (född 1988), KENYA aug 2014 – maj 2015

Amanda kommer från Lund i Skåne och är utbildad socionom. Hon tillbringade fyra månader på barnhemmet Bethesda Children Ministry i Nakuru. Under vårterminen 2015 tillbringade hon fem månader på den kenyanska landsbygden i en by som heter Chesinende. Där fick hon hjälpa till i församlingarbete och undervisining på ett närliggande gymnasium.

 

malinmansson

MALIN MÅNSSON (född 1993), KENYA aug 2014 – dec 2015

Malin kommer från Ängelholm i Skåne. Efter ett år på Strandhems Bibel och lärjungaskola bestämde hon sig för att resa ut som movevolontär. Hon tillbringade fyra månader på barnhemmet Bethesda Children Ministry i Nakuru. Där fick hon hjälpa till i undervisning av barnen, följa med på streetwork och hembesök och leka och ha aktiviteter med barnen.