Tidigare volontärer

Här nedan kan ni se vilka som tidigare varit volontärer för Move. Önskar du kontakta någon av dem för att veta mer om deras volontärtid kan ni kontakta Rakel Smetana.

 

ANNA NORD, PERU, juli 2019-april 2020

Anna är uppvuxen i Helsingborg. Efter gymnasiet gick hon på Strandhems bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga och därefter gick hon ELUs ungdomsledarutbildning på Glimåkra folkhögskola. Under året hade hon praktik i Svenska kyrkan i Markaryd, och där blev hon sedan anställd som ungdomsledare och arbetade där i tre år. I juli 2019 åkte hon till Peru för att hjälpa till med missionärbarnens skolgång samt att hjälpa till med sång och musik i en nystartad församling i staden Piura i norra Peru.

 

SOFIA GRAHN, PERU, aug 2018-maj 2019

Sofia kommer från Borås där hon också tog studenten 2017. Påföljande läsår gick hon KRIK-linjen på Åredalens folkhögskola, en bibellinje varvat med ledarskap och idrottsglädje. Det var där hennes längtan att resa ut som volontär föddes. Läsåret 18-19 var hon volontär i staden Piura i norra Peru. Hon arbetade med caféverksamhet och studentmission, samt med sången och musiken i den lutherska församlingen där.

 

JULIA NILSSON, KENYA, sept 2016 – feb 2017

Julia kommer från Hässleholm. Läsåret 2015-2016 gick hon Strandhems Bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. Hösten 2016 reste hon tillsammans med Ester Birgersson till Kenya för att vara volontär i fem månader. De arbetade framför allt på Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, ett barnhem som vill hjälpa barn från svåra förhållanden bort från ett liv på gatan med droger och kriminalitet.

 

ESTER BIRGERSSON, KENYA, sept 2016 – feb 2017

Ester föddes i Peru där hennes föräldrar var missionärer. Familjen flyttade till Göteborg innan Ester hann fylla tre år. Ester har sedan vuxit upp i Gagnef i Dalarna. Läsåret 2015-2016 gick hon Strandhems Bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. Hösten 2016 reste hon tillsammans med Julia Nilsson till Kenya för att vara volontär i fem månader. De arbetade framför allt på Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, ett barnhem som vill hjälpa barn från svåra förhållanden bort från ett liv på gatan med droger och kriminalitet.

 

IDA GUSTAFSSON, PERU, okt 2015-juni 2016

Ida kommer från Bjurholm, en liten by i Västerbottens inland. Under våren 2015 tog hon examen som grundskolelärare i Umeå.  Hon bestämde sig för att åka till Chiclayo i norra Peru för att arbeta som volontär på missionärsbarnens skola, vilket hon gjorde i 8 månader. Ida fick också hjälpa till i ungdomsarbetet i församlingarna i Las Brisas och San Antonio samt deltog i kyrkans kvinnogruppsarbete.

 

MIRIAM GÖRANSSON, ETIOPIEN, sept 2015-feb 2016

Miriam kommer från Örkelljunga i Skåne. Efter studenten bestämde hon sig för att resa ut som volontär i Etiopien, där hon tillbringat några år av sin barndom som missionärsbarn. Miriam tillbringade drygt fem månader i Asella i södra Etiopien. Där fick hon hjälpa till med barnhemsverksamheten på Asella Children and Youth Ministry (ACYM) samt med kyrkans förskola och skola i området. I tillägg hjälpte hon också till i kyrkans barn och ungdomsarbete.

 

Snapshot_20150311SUSANNE GÖRANSSON, ETIOPIEN, sept 2015-feb 2016

Susanne kommer från Örkelljunga i Skåne. Efter ett år på Strandhems Bibel- och lärjungaskola bestämde hon sig för att resa ut som volontär i Etiopien, där hon tillbringat tre år av sin barndom som missionärsbarn. Susanne tillbringade drygt fem månader i Asella i södra Etiopien. Där fick hon hjälpa till med barnhemsverksamheten på Asella Children and Youth Ministry (ACYM), samt med kyrkans förskola och skola i området. I tillägg hjälpte hon också till i kyrkans barn och ungdomsarbete.

 

Move - Bild AB-95ARVID BIRGERSSON, PERU,  jan-maj 2015

Arvid kommer från Gagnef i Dalarna, men föddes i Peru eftersom hans föräldrar var missionärer där. När Arvid var fyra år flyttade familjen tillbaka till Sverige igen. Ett halvår efter att han tog studenten reste han tillbaka till Peru för att vara volontär där i fem månader. Hans huvuduppgift var att hjälpa missionärsbarnen i  skolgång och aktiviteter. I tillägg till detta hjälpte han till i en ungdomsgrupp i församlingen i Las Brisas, Chiclayo och gav instrumentalundervisning till några ungdomar där.

 

Amanda Mattsson - bildAMANDA MATTSSON, KENYA, aug 2014 – maj 2015

Amanda kommer från Lund i Skåne, och är utbildad socionom. Hon tillbringade fyra månader på barnhemmet Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, Kenya. Under vårterminen 2015 tillbringade hon fem månader på den kenyanska landsbygden i en by som heter Chesinende. Där fick hon hjälpa till i församlingsarbetet och undervisa på ett närliggande gymnasium.

 

malinmanssonMALIN MÅNSSON, KENYA, aug 2014 – dec 2015

Malin kommer från Ängelholm i Skåne. Efter ett år på Strandhems Bibel- och lärjungaskola bestämde hon sig för att resa ut som volontär. Hon tillbringade fyra månader på barnhemmet Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, Kenya. Där fick hon hjälpa till i undervisning av barnen, följa med på streetwork och hembesök, och leka och ha aktiviteter med barnen.