Tidigare volontärer

Här nedan kan ni se vilka som tidigare varit volontärer för Move. Önskar du kontakta någon av dem för att veta mer om deras volontärtid kan ni kontakta Rakel Smetana eller Johannes Heule.

SIMONA NIKLASSON, KENYA, sep-dec 2023

Simona kommer från Göteborg och gick under läsåret 2022-2023 på Strandhems Bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. Hon tycker om att spela brädspel, kolla på serier och resa. Simona har länge känt en kallelse till Afrika och att få hjälpa människor. Under hösten 2023 var hon volontär på Bethesda Children Ministry i Nakuru Kenya där hon hjälpte till på rehabiliteringscentrat och på Bethedas skola, Bethesda Complex Academy.

 

VILMA GRIMBERG, KENYA, sep-dec 2023

Vilma kommer från Sösdala, Skåne och gick under 2022-2023 på Strandhems Bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. Under året fick hon ta emot mycket gott och växa i min tro, och när möjligheten upp att åka ut som volontär till Kenya med Move dök upp så kändes som ett självklart val att söka! Under hösten 2023 var hon volontär på Bethesda Children Ministry i Nakuru Kenya där hon hjälpte till på rehabiliteringscentrat och på Bethedas skola, Bethesda Complex Academy.

 

FILIPPA JOHANSSON, KENYA, sep-dec 2023

Filippa kommer från Götene och gick under 2022-2023 på Strandhems Bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. Filippa har ett stort intresse för sång och musik men tar också gärna en stund i köket och bakar bröd. Jag har gått Strandhems bibelskola detta året och ska åka iväg till Kenya i höst. Under hösten 2023 var hon volontär på Bethesda Children Ministry i Nakuru Kenya där hon hjälpte till på rehabiliteringscentrat och på Bethedas skola, Bethesda Complex Academy.

 

MATILDA OCH AMANDUS EINARSSON, FRÄMRE ASIEN, sep-dec 2023

Matilda och Amanda bor i Malmö. Matilda är utbildad i Medieteknik ochAmandus arbetar för ELU som ungdomssekreterare. De har stor skaparglädje och håller på mycket med media, film och musik. Under hösten 2023 var de mediavolontärer i Främre Asien. De arbetade med filmproduktion våra samarbetspartners i Främre Asien och hade även några andra volontäruppgifter.

 

HANNA NILSSON, PERU, sep 2022-jun 2023

Hanna är född och uppvuxen i Eket. Våren 2022 gick hon på Luthersk Missions Højskole, en bibelskola i , Danmark. På sin fritid älskar Hanna att umgås med sina vänner och sin familj spela ett brädspel eller bara att få hänga ute i naturen. Under läsåret 2022-2023 var Hana volontär i Chiclayo i norra Peru. Där hjälpte hon till på olika sätt i barn och ungdomsverksamheten i den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo, samt i kyrkans utåtriktade studentarbete.

 

FILIPPA SVEDBERG, KENYA, jan-maj 2022

Filippa är uppvuxen i Örkelljunga, i Skåne. Efter studenten, 2018, flyttade hon till Göteborg där hon gick en grundkurs i teologi och därefter påbörjade socionomprogrammet. Under hösten 2021 har Filippa jobbat som resurs på Vasaskolan i Göteborg. Filippa har sedan länge haft en längtan att få resa utomlands som volontär och i januari 2022 åkte hon med sin man Carl till Kenya. De arbetade på Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, ett barnhem som vill hjälpa barn från svåra förhållanden, bort från ett liv på gatan.

 

CARL SVEDBERG, KENYA, jan-maj 2022

Carl är en glad skåning från Hanaskog som numera bor i Göteborg med sin fru Filippa. Han pluggar till civilingenjör och jobbar även för den kristna organisationen KRIK. Under våren 2022 var Carl och Filippa i Kenya som volontärer. Carl har alltid tyckt om att resa och se nya kulturer men framförallt få sträcka ut en hand till de som är i behov av det. Carl och Filippa arbetade på Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, ett barnhem som vill hjälpa barn från svåra förhållanden, bort från ett liv på gatan.

 

KLARA PETTERSSON, PERU, sept 2021-maj 2022

Klara Pettersson är född och uppvuxen i Vittsjö. Efter gymnasiet gick hon Strandhems Bibel- och lärjungaskola. Under sommaren 2021 jobbade hon som barnledare för ELM Syd. Läsåret 2021/2022 gick Klara ELUs ledarutbildning – Inriktning utland i Chiclayo i norra Peru. Där hjälpte hon till på olika sätt i barn och ungdomsverksamheten i den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo, samt i kyrkans utåtriktade studentarbete.

 

MIRIAM FRIDSTRAND, PERU, sept 2021-maj 2022

Miriam är född och uppvuxen i Sollentuna. Miriam tog studenten våren 2021 och under sommaren 2021 jobbade hon som kyrkvaktmästare och hjälpte också till på Sollentunas församlings barnkollo. Läsåret 2021/2022 gick Miriam ELUs ledarutbildning – Inriktning utland i Chiclayo i norra Peru. Där hjälpte hon till på olika sätt i barn och ungdomsverksamheten i den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo, samt i kyrkans utåtriktade studentarbete.

 

ANNA NORD, PERU, juli 2019-april 2020

Anna är uppvuxen i Helsingborg. Efter gymnasiet gick hon på Strandhems bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga och därefter gick hon ELUs ungdomsledarutbildning på Glimåkra folkhögskola. Under året hade hon praktik i Svenska kyrkan i Markaryd, och där blev hon sedan anställd som ungdomsledare och arbetade där i tre år. I juli 2019 åkte hon till Peru för att hjälpa till med missionärbarnens skolgång samt att hjälpa till med sång och musik i en nystartad församling i staden Piura i norra Peru.

 

SOFIA GRAHN, PERU, aug 2018-maj 2019

Sofia kommer från Borås där hon också tog studenten 2017. Påföljande läsår gick hon KRIK-linjen på Åredalens folkhögskola, en bibellinje varvat med ledarskap och idrottsglädje. Det var där hennes längtan att resa ut som volontär föddes. Läsåret 18-19 var hon volontär i staden Piura i norra Peru. Hon arbetade med caféverksamhet och studentmission, samt med sången och musiken i den lutherska församlingen där.

 

JULIA NILSSON, KENYA, sept 2016 – feb 2017

Julia kommer från Hässleholm. Läsåret 2015-2016 gick hon Strandhems Bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. Hösten 2016 reste hon tillsammans med Ester Birgersson till Kenya för att vara volontär i fem månader. De arbetade framför allt på Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, ett barnhem som vill hjälpa barn från svåra förhållanden bort från ett liv på gatan med droger och kriminalitet.

 

ESTER BIRGERSSON, KENYA, sept 2016 – feb 2017

Ester föddes i Peru där hennes föräldrar var missionärer. Familjen flyttade till Göteborg innan Ester hann fylla tre år. Ester har sedan vuxit upp i Gagnef i Dalarna. Läsåret 2015-2016 gick hon Strandhems Bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. Hösten 2016 reste hon tillsammans med Julia Nilsson till Kenya för att vara volontär i fem månader. De arbetade framför allt på Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, ett barnhem som vill hjälpa barn från svåra förhållanden bort från ett liv på gatan med droger och kriminalitet.

 

IDA GUSTAFSSON, PERU, okt 2015-juni 2016

Ida kommer från Bjurholm, en liten by i Västerbottens inland. Under våren 2015 tog hon examen som grundskolelärare i Umeå.  Hon bestämde sig för att åka till Chiclayo i norra Peru för att arbeta som volontär på missionärsbarnens skola, vilket hon gjorde i 8 månader. Ida fick också hjälpa till i ungdomsarbetet i församlingarna i Las Brisas och San Antonio samt deltog i kyrkans kvinnogruppsarbete.

 

MIRIAM GÖRANSSON, ETIOPIEN, sept 2015-feb 2016

Miriam kommer från Örkelljunga i Skåne. Efter studenten bestämde hon sig för att resa ut som volontär i Etiopien, där hon tillbringat några år av sin barndom som missionärsbarn. Miriam tillbringade drygt fem månader i Asella i södra Etiopien. Där fick hon hjälpa till med barnhemsverksamheten på Asella Children and Youth Ministry (ACYM) samt med kyrkans förskola och skola i området. I tillägg hjälpte hon också till i kyrkans barn och ungdomsarbete.

 

Snapshot_20150311SUSANNE GÖRANSSON, ETIOPIEN, sept 2015-feb 2016

Susanne kommer från Örkelljunga i Skåne. Efter ett år på Strandhems Bibel- och lärjungaskola bestämde hon sig för att resa ut som volontär i Etiopien, där hon tillbringat tre år av sin barndom som missionärsbarn. Susanne tillbringade drygt fem månader i Asella i södra Etiopien. Där fick hon hjälpa till med barnhemsverksamheten på Asella Children and Youth Ministry (ACYM), samt med kyrkans förskola och skola i området. I tillägg hjälpte hon också till i kyrkans barn och ungdomsarbete.

 

Move - Bild AB-95ARVID BIRGERSSON, PERU,  jan-maj 2015

Arvid kommer från Gagnef i Dalarna, men föddes i Peru eftersom hans föräldrar var missionärer där. När Arvid var fyra år flyttade familjen tillbaka till Sverige igen. Ett halvår efter att han tog studenten reste han tillbaka till Peru för att vara volontär där i fem månader. Hans huvuduppgift var att hjälpa missionärsbarnen i  skolgång och aktiviteter. I tillägg till detta hjälpte han till i en ungdomsgrupp i församlingen i Las Brisas, Chiclayo och gav instrumentalundervisning till några ungdomar där.

 

Amanda Mattsson - bildAMANDA MATTSSON, KENYA, aug 2014 – maj 2015

Amanda kommer från Lund i Skåne, och är utbildad socionom. Hon tillbringade fyra månader på barnhemmet Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, Kenya. Under vårterminen 2015 tillbringade hon fem månader på den kenyanska landsbygden i en by som heter Chesinende. Där fick hon hjälpa till i församlingsarbetet och undervisa på ett närliggande gymnasium.

 

malinmanssonMALIN MÅNSSON, KENYA, aug 2014 – dec 2015

Malin kommer från Ängelholm i Skåne. Efter ett år på Strandhems Bibel- och lärjungaskola bestämde hon sig för att resa ut som volontär. Hon tillbringade fyra månader på barnhemmet Bethesda Children Ministry (BCM) i Nakuru, Kenya. Där fick hon hjälpa till i undervisning av barnen, följa med på streetwork och hembesök, och leka och ha aktiviteter med barnen.