Aktuella volontärer

 

ELLEN MODIG, KENYA, jan-maj 2024

Jag är 19 år gammal och tog studenten i våras från ett litet musikgymnasium i Lund, där jag fortfarande bor. Det roligaste jag vet är just musik, helst av allt spelar jag cello eller sjunger. Musikal, jazz eller klassisk spelar ingen roll! Arbete med barn har alltid lockat mig mycket. Jag tror till stor del det är därför jag känner en kallelse till Bethesda. Mysiga promenader och att arbeta praktiskt med händerna är också superkul! Jag ser så mycket fram emot att möta människor i Kenya och att lära känna pojkarna på Bethesda. Min förhoppning och bön är att det ska få bli en fin och viktig tid för oss alla, att vi ska få knyta djupa kontakter som får betyda mycket livet ut.

Vill du kontakta Ellen kan du mejla: ellen@letsmove.nu
 

KLARA JOHANSSON, KENYA, jan-maj 2024

Jag är 18 år och är uppvuxen utanför Knislinge i nordöstra Skåne. Just nu bor jag i den kristna kommuniteten Lifehouse, och jobbar för min församlings diakonala verksamhet genom att arbete på Fridens Secondhand & Mötesplats. Jag gillar att hålla på med keramik, lära mig att spela piano och fynda på secondhand. Under en tid har jag känt mig kallad till Afrika, och när denna möjligheten kom upp kändes det självklart att det var till Kenya och Bethesda Gud ville leda mig. Jag ser fram emot att få lära känna en ny kultur, skapa relationer och att ännu mer konkret få leva ett liv för Gud och hans rike.

Vill du kontakta Klara kan du mejla: klara@letsmove.nu
 

MELKER ARVIDSSON, KENYA, jan-maj 2024

Jag är 19 år och bor utanför Kristianstad, Skåne. Till vardags jobbar jag som larm- och säkerhetstekniker, och sysslar mycket med träning och sport i olika former. Jag älskar sällskapsspel och att vara i naturen. Sen jag började fundera på vad som skulle hända efter skolan har jag känt mig kallad till Kenya och jag är jättetacksam över att få åka dit. Jag ser mycket fram emot att ta del av och leva i en helt annan kultur och få skapa relationer med de människor som bor där. Jag är väldigt förväntansfull på att se vad Gud har planerat för mig och de andra som jag åker med.

Vill du kontakta Melkerkan du mejla: melker@letsmove.nu
 

MARIA APEL, PERU, sep 2023-juni 2024

Jag har bott i Lund i ett år men är uppvuxen i USA. Genom mycket flyttande under uppväxten har jag utvecklat en stor kärlek till att resa, träffa nya människor och uppleva andra kulturer. Jag tycker också om att upptäcka nya världar genom en bra bok. Efter att ha pluggat psykologi och förberett mig inför studier i Sverige, kallade Gud mig till Peru! Jag ser förväntansfullt fram emot att stå till tjänst där och att skapa djupa relationer genom Guds gränslösa kärlek! Jag är så tacksam att Gud går före och bredvid mig, och för er som ber för oss volontärer.

Vill du kontakta Maria kan du mejla: maria@letsmove.nu

 

GUSTAV KIRKEGAARD, PERU, sep 2023-juni 2024

Jag är 22 år gammal och kommer från Bjerringbro i Danmark, där jag har gått i ELM-Tange i hela mitt liv. Jag blev inspirerad till att söka volontärtjänsten till Peru när jag var på en missionsresa i Etiopien med Indre Missions bibelskola. På den resan såg jag hur vi i vår rikedom kan få betyda mycket för andra, genom att använda den tid och de medel, som vi har av i överflöd. Vi får betyda något för andra, som kämpar andra kamper än de vi står i.

Gustav sänds ut genom ELM-Danmark.

 

 

CLARA KRISTINE HOLBO, PERU, sep 2023-juni 2024

Jag är 22 år gammal och kommer från Horsens i Danmark. Jag gläder mig mycket inför att starta ett nytt kapitel i Peru. Jag älskar främmande kulturer, och ser fram emot att komma nära människor, som kommer från ett annat liv än jag. Utöver det gläder jag mig över att skapa närme relationer med Maria och Gustav. Jag är lite av en matälskare, och ser fram emot nya rätter och frukter. Jag hoppas och tror på en välsignad resa.

Clara sänds ut genom ELM-Danmark.