Volontär i Peru

Bär du på en längtan att åka ut som volontär till Peru?

Vi söker nu dig som är intresserad att under kommande läsåret åka till Peru som volontär tillsammans med en eller två andra. Du kommer att vara placerad i Chiclayo i norra Peru och hjälpa till i olika verksamheter som bedrivs av den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo och Piura.

Vilka arbetsuppgifter skulle jag ha?

Dina konkreta arbetsuppgifter matchas utifrån dina önskemål och de behov och möjligheter som finns på plats. Den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo har en levande barn- och ungdomsverksamhet där du som volontär kan få hjälpa till. Kyrkans unga bedriver även studentmission och har en studentgrupp som träffas i Chiclayos centrum varje vecka. Detta är också en god plattform för att ha kurser i engelska och musik, och på så sätt skapa relationer till unga människor som ännu inte fått upptäcka Jesus. Du kommer även att få besöka studentstaden Piura, tre timmar norr om Chiclayo, där det finns en församlingsplantering med många studenter.

Volontärtiden inleds med en månads språk- och kulturstudier. Som volontär får du möjlighet att lära känna kyrkans unga och inspireras av deras gudsrelation och engagemang för Guds rike.

Visst låter detta spännande?

Det är berikande att få möta en annan kultur och på ett konkret sätt få göra en insats på missionsfältet – det kommer du inte att ångra. Många har vittnat om att mötet med andra kristna syskon ute i världen gör att man växer i sin egen relation till Gud, och att man blir mer ödmjuk av att bo och leva i ett land som inte har samma ekonomiska välstånd som vi. Du kommer att växa och utvecklas både som person och i ditt lärjungaskap, och du kommer att bära med dig insikter och relationer för resten av livet.

Hur gör jag för att ansöka?

Du klickar HÄR eller fyller i ansökan via länken nedan. Sedan kommer du att kontaktas av någon från Move för en intervju. Det är ELMs styrelse och nämnd för utlandsmission (NUM) som beslutar om antagning.

Om du funderar på något så kanske du får svar på dina frågor här. Om du har fler frågor ska du inte tveka att höra av dig till Rakel Smetana eller Johannes Heule. Du är hjärtligt välkommen att ansöka via formuläret nedan.

Ansök senast 16 april för läsåret 2024-2025!