Moveresa 2024: Sportscamp i Etiopien – INSTÄLLD

 

 

OBS! DENNA RESA ÄR TYVÄRR INSTÄLLD PÅ GRUND AV SÄKERHETSLÄGET I ETIOPIEN!

Tycker du om idrott? Drömmer du om att få uppleva en del av Afrika? Vill du berätta om Jesus?

Häng då med till Sports Camp i Etiopien sommaren 2024!

Som volontär på ett Sports Camp får du vara med och praktisera evangeliet i både ord och handling. Servera mat till barnen, se till att alla trivs, delta i olika sport- och lekaktiviteter, spela upp ett drama eller något helt annat. Tanken är att använda sport och lek som en plattform för att berätta om Jesus för barn som inte redan känner honom.

Vi kommer vara en grupp som reser tillsammans från Sverige, och väl på plats i Asella i Etiopien kommer vi tillsammans med kyrkan och deras ungdomar/unga vuxna få vara ledare på Sports Camp. Det kommer barn utifrån, som ska få möta evangeliet genom sport och lek, och då får vi som ledare bidra med lekar, tävlingar, draman, vara coacher i de olika lagen för att se till att alla är med i gemenskapen, hjälpa till att servera maten och så vidare. Det finns alltså uppgifter som alla kan bidra med, oavsett hur “sportig” eller språkbegåvad man känner sig, och genom att alla bidrar på olika sätt och Jesus är där och möter kidsen – så får många av barnen sina liv förvandlade av Honom!

Vi kommer även att få chans att upptäcka lite av Etiopiens huvudstad Addis Abeba, landsbygd och fantastiska landskap, landsortsmarknad och moppetaxi, fantastisk matkultur och kaffet i dess ursprungsland, öronbedövande syrsor under den stjärnklaraste himmel du kan tänka dig – och så mycket mer! Välkommen med på en resa du sent kommer glömma!

Reseledare: Vilka som blir reseledare 2024 är ännu inte bestämt, men tidigare åt har Desta och Benedicte Artman varit ledare på Asella Sports Camp fyra gånger, och de brinner verkligen för detta koncept. Både att få vara del av ett program där barn och ungdomar får möta Jesus och många gånger få sina liv förvandlade – och också att få ta med sig svenskar att upptäcka det fantastiska Etiopien och Asella, som är deras första/andra hem. Till vardags bor de i Ängelholm där Benedicte är socionom och jobbar som ungdomssekreterare för ELU, och Desta jobbar som bilmekaniker.

Datum: Resan planeras genomföras sommaren 2024.

Ålder: Resan riktar sig till dig som är mellan 18 och 35 år. Är du född 2006 och ännu inte fyllt 18 år vid resans tidpunkt så ska dina föräldrar skriva under ett samtyckesdokument innan avresa.

Deltagarpris: Ännu inte satt.
I priset ingår internationell flygresa, visum, all mat, logi och transport. Utöver deltagarpriset tillkommer kostnader för resan till och från avreseorten i hemlandet, eventuella vaccinationer, försäkring samt fickpengar (som egentligen bara behövs till eventuell shopping). Om du vill med på resan men inte har råd så kan du höra av dig till reseledarna om du vill få tips på stipendier man kan söka.

Anmälan: Anmälan är ännu inte öppen.

Betalningsvillkor: Så snart du anmält dig får du en bekräftelse att vi mottagit din ansökan. Några veckor senare får du besked om du är antagen till resan samt mer information om betalning av deltagaravgiften. Anmälningsavgiften på 500 kr ska betalas in direkt när du blivit antagen och resterande summa av deltagaravgiften inbetalas en månad innan utresa. Anmälningsavgiften återbetalas om resan skulle bli inställd av researrangören, men inte om du som deltagare av någon anledning avbokar resan.

Vid frågor: Kontakta Rakel Smetana, rakel.smetana@elmbv.se, 070 – 532 14 46