Moveresa 2022: Påskläger i Främre Asien

Häng med på ett annorlunda påskläger och få minnen för livet! Välkommen med på en unik Moveresa till fantastiska platser, spännande miljöer och djupt in i påskens budskap.

Under veckan kommer vi att varva undervisning, bön och lovsång med spännande dagsutflykter, besök av kända turistmål, bönevandringar och kulturella möten. Vi ska få besöka centrala platser i kristendomens historia och vandra på gator där de första kristna vandrade åren efter Jesu uppståndelse. Resan kommer att ge oss inblick i den andliga situationen i landet i dagsläget, 2000 år senare, och ge oss en förståelse för de kristnas situation idag. Vi kommer att få möta några av de få lokala kristna som finns i landet och få fira påskens seger tillsammans med dem.

Temat för lägret är: ”To save the world!” Påsken handlar om Jesus – och om dig – och om hela världen!

Talare: Sven Hammarberg från Kristianstad kommer att vara huvudtalare men vi kommer även att få undervisning av Skandinaver på plats.

Sven presenterar sig: “Jag är pappa till tre pojkar, gift med Cecilia sen 21 år tillbaka, motorcyklist, och predikant i ELM. Sång och musik är viktiga i mitt liv, och jag fick äntligen för ett par år sen möjlighet att leda en kör igen. På jobbfronten är jag upptagen med flygteknik, säkerhetsanalyser och utredningsarbete, och jag brinner för att få organisationer att sätta människan i centrum. Precis när pandemin bröt ut hade jag och Cia bokat en resa till Främre Asien. Den blev förstås inställd, och därför är vi enormt taggade på att få den fantastiska chansen att nu få åka dit med MOVE!

Ledarteamet: Reseledare är Miriam Svensson från Lund och William Sommer från Kristianstad. Rakel Smetana från Umeå är huvudledare för resan och lägret.

Miriam presenterar sig: “Jag är nyutexaminerad läkare och njuter av att äntligen få börja jobba på riktigt. Jag bor i en gammal lägenhet mitt i Lund som tillhör Kristna Föreningen Filippi som jag är medlem i. När jag inte jobbar eller hänger med mina vänner tycker jag om att spela musik och springa. Jag tycker om att fångas av berättelser. När jag inte kan ta del av andras försöker jag skapa mina egna. Jag mår som allra bäst när jag får upptäcka nya saker. Att få upptäcka nya platser är fantastiskt men att få upptäcka nya människor är ännu bättre. I Främre Asien hoppas jag få möjlighet att göra bägge delar.”

 

Wille presenterar sig: “Jag är 22år för tillfället men vid resans start kommer jag däremot ha tagit ännu ett år närmare ålderdomen och dåliga knän. Jobbar till vardags med att köra ut paket på PostNord men tiden efter studenten har inte bara bestått av paketutkörning. Jag har jobbat som lärare, säsongat i Kanada och även gått strandhems bibelskola. Under bibelskolan var jag på resa i Israel men också en vecka i främre asien på samma ställe som vi ska nu. En otroligt vacker plats med så stort behov av guds kärlek! Jag älskar musik, att sporta och att umgås med vänner! Jag är otroligt taggad och ser så mycket fram emot att få åka tillbaka till denna plats och att nu få göra det tillsammans med er!”

Datum: Resan planeras genomföras den 10-18 april 2022. Datumen spikas i samband med biljettbokningen eftersom vi vill göra vad vi kan för att hålla ner biljettpriset.

Ålder: Resan riktar sig till dig som är mellan 18 och 35 år. Är du född 2004 och ännu inte fyllt 18 år vid resans tidpunkt så ska dina föräldrar skriva under ett samtyckesdokument innan avresa.

Deltagarpris: 8900 kr. I priset ingår internationell flygresa, mat, logi, transport i landet och reseförsäkring. Utöver deltagarpriset tillkommer kostnader för resan till och från avreseorten i hemlandet, ev vaccinationer, samt fickpengar. Längre fram bestäms om resa kommer att gå från Stockholm eller Köpenhamn. Om du gärna vill följa med på resan med inte har råd så uppmuntrar vi dig att prata med din förening/församling om de har möjlighet att stötta dig ekonomiskt.

Anmälan: Anmäl dig här nedan senast den 9 februari 2022. Det är begränsat antal platser så anmäl dig så fort som möjligt! Anmälan är bindande.

Betalningsvillkor: Så snart du anmält dig får du en bekräftelse att vi mottagit din ansökan. Några veckor senare får du besked om du är antagen till resan samt mer information om betalning av deltagaravgiften. Anmälningsavgiften på 500 kr ska betalas in direkt när du blivit antagen och resterande summa av deltagaravgiften inbetalas en månad innan utresa. Anmälningsavgiften återbetalas om resan skulle bli inställd av researrangören, men inte om du som deltagare av någon anledning avbokar resan.

Vid frågor: Kontakta Rakel Smetana, rakel.smetana@elmbv.se, 070 – 532 14 46

Anmälningstiden har gått ut och resan är stängd för anmälan.