Nytt från Facebook

Move
Move
Hola chicos! ☺️

Välkommen till Chiclayo! Här regnar det damm och toapappret får inte slängas i toan MEN människorna här är superfina och vi har blivit varmt välkomnade!

De första veckorna har bl. a. innehållit promenader i Chiclayo, lokal mat, språkundervisning och inte minst språkförvirring med de vi har träffat i församlingarna.
Den kommande veckan kommer vi att bo vår sista vecka hos våra goa värdfamiljer som har visat så mycket omsorg för oss.

Vi har det rätt så bra trots en omgång förkylning för oss alla. Vi ser verkligen fram emot att komma igång med volontäruppgifterna på den andra sidan språkundervisningen! 🎉

Läs mer om de första veckorna på https://www.elmbv.se/vanskapens-stad-chiclayo-peru/

/Peru volontärerna 🇵🇪
Move
Move
En månad har passerat sedan vi kom till Kenya😊

Vi känner att vi har kommit in i en vardag här och för varje dag som går så lär vi känna pojkarna och barnen på skolan mer och mer. I veckan fick vi möjlighet att åka med de yngre eleverna på deras första simlektion. Väldigt roligt! Förutom det har vi hållit i lektioner, haft filmmys på helgen och testat mer spännande mat som chapati, hel friterad fisk och majs som smakar popcorn utan att vara poppad.

Vi ser på tiden som gått med tacksamhet samtidigt som vi blickar framåt med stor förväntan på vad Gud har planerat för den kommande tiden här!

In o läs mer på resebloggen på ELMs hemsida, https://www.elmbv.se/uppdatering-fran-ostafrika/

Varma hälsningar från Kenya!
Filippa, Vilma och Simona
Move
Move
Hej Sverige! Saknat oss? Skoja - de flesta har nog inte ens märkt att vi åkt 😎☀️

Men tre veckor har nu gått sen jag och Matilda landade i FA. Vi har det väldigt bra! Det finns mycket att berätta och det har varit en händelserik första tid.

Vi har gått en crash course i FA-iskt trafikvett (dock utan några faktiska krashar), besökt historiska tungviktar-platser, smakat en massa god mat, träffat fantastiskt hjälpsamma människor och även fått se hur Gud verkar i detta land. Av vissa skäl kan vi inte gå in på detaljer eller visa för mycket på våra foton, MEN läser du blogginlägget får du definitivt veta mer än du fick veta i detta inlägg! Läs inlägget på elmbv.se! 🙌

Undertecknat Amandus
Move
Move
Introkurs för volontärer
Snart åker våra volontärer ut i tjänst. Under några dagar rustas de inför sin insats. Vi är välsignade med många ansökande! 6 stycken svenskar, och två danskar genom ELM-Danmark. Ett stort gäng möjliggör mer samtal och gruppdiskussion. Dagarna fylls med gemenskap, undervisning, samtal, praktiska uppgifter, förbön och lovsång. Läs mer om dagarna och volontärskapet i nästa "Kompassen", och septembernumret av Till Liv.
Move
Move
Låt oss presentera ytterligare fem volontärer!

Vi tackar Gud för alla som är villiga att resa ut som volontärer. Maria, Clara och Gustav reser till Peru och Amandus och Matilda till Främre Asien.

För att det hela ska bli möjligt behöver vi din hjälp med bön och med givande. När du ger till ELU och ELM gör du det möjligt för oss att sända ut volontärer i tjänst. Rikta din gåva till volontärarbetet genom att öronmärka din gåva med "volontärer 23-24"! När du tänker på volontärerna - be en bön om välsignelse i deras uppgifter. Bön gör skillnad och det är en trygghet för volontärerna att veta att de är burna i bön. Tillsammans får vi sända ut våra trossyskon för deras olika uppdrag!
Move
Move
Ett gäng volontärer till Kenya!
Vi har glädjen att presentera några av de volontärer som ska resa ut till hösten. De tre vännerna Vilma, Simona och Filippa ska åka till barnverksamheten Bethesda Children Ministry i Kenya i några månader. Här kan du läsa lite mer om vilka de är. Du kan vara med och be för deras tid på Bethesda!

Är du intresserad av att någon gång i framtiden göra en liknande resa, där du får växa som person, möta andra kulturer, tjäna människor, och dela evangeliet i ord och handling för Guds rike? Läs då mer om att bli volontär på letsmove.nu.